Hogyan válassz könyvelőt

Pár jó tanács, hogyan válasszon könyvelőtPályafutásom alatt nagyon sok ügyféllel volt már közös munkám.
A számvitel  és az adó szerteágazó világában megannyi problémával kellett megküzdeni nap mint nap.
Legtöbb esetben a boldog ügyfél sikeres ügyfél is egyben.
Így amikor felteszem azt a kérdést , ha a NAV-tól rendszeresen kap felszólító leveleket, bírságokat ,akkor mit is kellene tenni?

Pár jó tanács, hogy elkerüld a bírságokat:    • Elsősorban utána kellene nézni a cég ügyeinek , és felvenni a kapcsolatot a könyvelőjével. Adódhat ok abból is, hogy az információ áramlásan nem működik megfelelően Ön és könyvelője között, amit egy megbeszélés során korrigálhatnak.

  • Tájékozódni kell a jogszabályokról mielőtt bármilyen új tevékenységbe kezd, mert később a hibás döntéseket helyes mederbe terelni sokkal nehezebb feladat, mintha eleve megfelelő stratégiával lenne felépítve az induló vállalkozás. 

  • Ön tehet e arról, hogy rendszeresen bírságot kap. A válaszom az hogy IGEN. Hiszen a könyvelőjét Ön választotta , és ha rendszeresen kap bírságot felszólításokat, igenis el kell gondolkodnia azon , hogy megfelelően vannak-e kezelve papírügyei. Persze a igényesebb könyvelők rendelkeznek felelősségbiztosítással , de ha a könyvelője nem ismeri el, hogy hibázott, akkor a bírságot mégis csak Ön fogja megfizetni. 

  • Olcsó a könyvelője. Ezt is sokszor hallottam már, de mi az olcsó és a drága között a különbség azt Ön is eldöntheti.Talán tapasztalta már azt, hogy nem érti mit csinál Józsi barátom könyvelője, mert Ő sokkal kevesebb adót fizet mint Ön, és Ön meg csak dolgozik dolgozik és még sincs pénze. Ugye milyen fontos, hogy megfelelő szakembert találjon? Könyvelője, ha rendszeresen továbbképzi magát akkor tud előre tanácsot adni, és a legfontosabb az Ön vagyonát megvédeni.

  • Kiskapu! Az Ön könyvelője ismeri ezeket a kiskapukat? Hát engem mentsen meg az isten az ilyen könyvelőktől.Hiszen ha a jogszabályt ismeri akkor törvényes kereteken belül is megfelelő adózást  lehet alkalmazni.A kiskapuk később sokkal drágábbak lesznek, amikor megérkezik a bírság a Nemzeti Adó és Vámhivataltól . 
Ugye, most már megérti miért is mondom , hogy a cég vezetőjének igen is nagy felelőssége van. 

Kérem körültekintően válasszon könyvelőt, hiszen nem mindegy kire bízza a Vagyonát. Ha felkeltettem érdeklődését, kérem keressen  minket. Várjuk hívását.

Üdvözlettel:
           Jáger Jácintné
            Szabó Tímea   
  Regisztrált Mérlegképes Könyvelő

Etalon Könyvelő és Adótanácsadó Iroda
Cím: 1148 Budapest, Adria sétány 5/E

Telefon : 06-1-4920492
              06-20-5961522      
FAX:      06-1-7004576